Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Το ότι οι αγρότες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι Έλληνες δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς. Το ότι είναι και οι χαμηλότερα αμειβόμενοι πάλι δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς. Το ότι οι πολιτικοί μας δεν ενδιαφέρθηκαν για την πραγματική ανάπτυξη της γεωργίας κι αυτό είναι γνωστό. Για την ακρίβεια δεν υπήρξε –με ελάχιστες εξαιρέσεις – αγροτική πολιτική σ αυτόν τον τόπο. Το ζήτημα είναι ότι όχι μόνο δεν υπήρξε ποτέ αγροτική πολιτική , αλλά ότι υπήρχε πάντα πολιτική εκμετάλλευση των αγροτών. Οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές ανεβαίνουν στα τρακτέρ , οι συμπολιτευόμενοι μιλούν για προβοκάτσια και οι αγρότες περιμένουν..
Δεν περιμένουν ασφαλώς ή δεν θα έπρεπε να περιμένουν την οικονομική ενίσχυση ως πανάκεια. Οι οικονομικές ενισχύσεις αποδείχτηκε πως δεν ωφελούν μεσομακροπρόθεσμα τους αγρότες και την αγροτική οικονομία , αποδείχτηκε πως στρεβλώνουν την πορεία της αγροτικής ανάπτυξης. Εκείνο που θα έπρεπε να είναι πρώτο μέλημα της πολιτείας είναι η σωστή και προγραμματισμένη αγροτική ανάπτυξη, συνολικά. Αυτό θα έπρεπε να είναι και το βασικό αίτημα των αγροτών. Οι αγρότες βέβαια δεν είναι επιστήμονες, αυτό είναι δουλειά άλλων. Αυτοί οι άλλοι όμως μόνο προς άγρα ψήφων είναι ικανοί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Η μετά Covid ανεργία

Η ανεργία αυξάνεται δραματικά, όσο και αν η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίζει «σε καταστολή» τους δείκτες που ομολογούν ότι η κρίση που έρχεται, αμέσως μόλις ανοίξει η αγορά, θα είναι ενδεχομένως πιο «θανατηφόρα» και από την πανδημία Του Γιώργου Μακράκη* Είναι σαφές ότι, μετά την υγεία, το μεγαλύτερο χτύπημα της πανδημίας θα το δεχθεί η εργασία. Τα αλλεπάλληλα lockdown, η αβεβαιότητα, οι αντιφάσεις, η έλλειψη προγραμματισμού στέλνουν την εργασία στα τάρταρα και την ανεργία στα ύψη. Όμως η ανεργία δεν είναι «γέννα» του Covid. Είναι προϋπάρχουσα πολιτική επιλογή. Παρά τους ευαγγελισμούς της κυβέρνησης, από το φθινόπωρο του 2019, προ Covid, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι παραμένουν σταθερά πάνω από το φράγμα του 1,1 εκατομμύριου, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (άνω των 12 μηνών εγγεγραμμένοι) παραμένουν, επίσης σταθερά, πάνω από 500.000!

Το Κρητικό Ζήτημα

1η Δεκεμβρίου 1913... Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα... Aπό το http://sofoscrete.blogspot.com/ Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο. Και δεν εναντιώθηκε μόνο το 1830 η ευρωπαϊκή διπλωματία στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά πάντοτε όταν... οι Κρήτες επαναστατούσαν κατά της τ