Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Αγροφύλακας

 

Τους περαζόμενους καιρούς ο Αγροφύλακας είχε μεγάλη εξουσία και δύναμη στα χωριά του Λασιθίου και σε όλη την Ελληνική  επαρχία βέβαια! Φόβος τρόμος ήτανε για τους βοσκούς η μουζίκα του αγροφύλακα, κάτι σαν τη σειρήνα των περιπολικών σήμερα! Ο δυνατός ήχος διαπερνούσε τη  σιωπή της φύσης και χτύπαγε καμπανάκι στα αυτιά των παραβατών. Άμα κατεβαίνανε τα ωζά κάτω  από τη  ζώνη(γεωργική), η ντουντούκα του αγροφύλακα ήπαιρνε φωτιά! Οι παραβάτες βοσκοί ήτανε γνωστοί & διακεκριμένοι! Ανάμεσα τους ο αείμνηστος Θειος  Πέτρος, ο  Πέτρος!

 Ο τόπος ήτανε τέτοιος που εμουρώνανε τα ωζά κάτω και ζυγώνανε τ απίδια και τα μήλα! Κάθε πρωί κατά τον Αύγουστο κυρίως μήνα, αχάραγα ακόμη, την ώρα τση βαθιάς αυγής δηλαδή, ξυπνούσε ο Αριστείδης ο δραγάτης και εθώριε δεν εθώριε ωζα, εξάνοιγε προς τη Μεγάλη Κορφή  και εντάκερνε να φοβερίζει με τη ντουντούκα του. Ε είχανε σπάσει τα νεύρα του, του Θείου Πέτρου, που δεν εθέλανε και πολύ δηλαδή, κάθε πρωί ντου ντου ντου ντου- ντου ντου ντου! Ηχος εξατομικευμενος και κατά παραγγελία για τον Πετρο και τα ωζα ντου! 

Ένα  πρωί, απο εκείνα τα Αυγουστιάτικα πρωινά του Λασιθιού, ησυχία-απογούρα, ξυπνούσανε σιγά σιγά οι Αβρακοδιανοί, να πάνε στο κάμπο, ε βγήκε ο Αριστείδης στην καθιερωμένη προειδοποιητική του δράση.... ντου ντου ντου ντ..... διεκόπη ξαφνικά ο ήχος της ντουντούκας απο έναν πυροβολισμό στον αέρα  που έριξε ο θειος Πέτρος απο τη Μεγάλη Κορφή!!! 

Ο ήχος της ντουντούκας διεκόπη βιαίως απο τον πυροβολισμό και το μυαλό των Αβρακοδιανών ε πήγε ντελόγο  στο κακό! Ε σκότωσε ο Πέτρος τον αγροφύλακα. Εσηκωθήκανε άρον άρον κι εμολάρανε το ίσα πάνω να δούνε που εγίνικε το κακό. Άλλοι εκλέγανε άλλοι ε βλαστημούσανε, αναστάτωση μεγάλη! Γρήγορα όμως εμφανίστηκε  ο Αγροφύλακας σώος και αβλαβής,  όποτε το χωριό επέστρεψε στους ρυθμούς του και ο δραγάτης ε σταμάτησε αυτή την καθημερινή ανούσια απειλή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Το Κρητικό Ζήτημα

1η Δεκεμβρίου 1913... Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα... Aπό το http://sofoscrete.blogspot.com/ Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο. Και δεν εναντιώθηκε μόνο το 1830 η ευρωπαϊκή διπλωματία στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά πάντοτε όταν... οι Κρήτες επαναστατούσαν κατά της τ

Εν ευθυμία ο Νομάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, τελικά, ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του και την εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.