Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η περίπτωσή του και... εμείς

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ημερομηνία δημοσίευσης 22/12/2007
Διορισμός κόρης υπουργού χωρίς κανένα κριτήριο, ανασφάλιστοι εργάτες, κατά άλλους εθελοντές- ή αν προτιμάτε φιλοξενούμενοι-, και άδεια αναψυκτηρίου για έπαυλη!.. Παραίτηση, λέει, λόγω ευθιξίας. Σιγά τα παραπτώματα, είπαν κάποιοι, όλοι, λέει, έχουν άδεια αναψυκτηρίου και χτίζουν βίλες και όλοι «φιλοξενούν» ανασφάλιστους εργάτες. Ας τα πάρουμε με τη σειρά: για τον διορισμό μάς είπε ότι η κόρη του είχε, λέει, όλα τα προσόντα, επιπλέον ήταν μια απλή σύμβαση και τέλος ο μισθός ήταν κάτω από χίλια ευρώ!.. Αλήθεια, ξέρετε, κύριε πρώην υπουργέ, κύριε αρμόδιε υπουργέ, πόσοι άνεργοι έχουν όλα τα προσόντα και παραπάνω από εκείνα της κόρης σας, αλλά δεν θα το μάθουνε ποτέ, γιατί ποτέ δεν τους ζητήθηκαν· ξέρετε πόσοι θα λαχταρούσαν μια θέση με κάτω από χίλια ευρώ (γιατί οι περισσότερες θέσεις εργασίας κάτω από χίλια ευρώ δίνουν)· ξέρετε πόσοι θα ζήλευαν τη σύναψη μιας σύμβασης σαν της κόρης σας, η οποία αύριο είναι βέβαιο ότι θα έχει μια σταθερότερη σχέση εργασίας; Ανασφάλιστοι εργάτες: είναι αλήθεια ότι όλοι έχουμε απασχολήσει ανασφάλιστους, αυτό όμως δεν δικαιολογεί τον καθ΄ ύλη αρμόδιο υπουργό ούτε άλλους πολιτικούς να το θέτουν ως επιχείρημα για άλλοθι. Εξάλλου είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει ισότητα στην παρανομία. Πέρα από αυτό όμως, πρέπει να δούμε και την ουσία. Οταν όλοι αναγνωρίζουμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του ασφαλιστικού ζητήματος είναι η έλλειψη πόρων και ότι η μεγάλη τρύπα προκύπτει από την ανασφάλιστη εργασία, πώς επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα ο υπουργός όταν ο ίδιος δεν φαίνεται να πιστεύει σε κάτι τέτοιο. Εκτός αν ως πολιτικός πιστεύει ότι οι νόμοι αφορούν μόνον τους πολίτες. Πάμε και στο τελευταίο: άδεια αναψυκτηρίου για έπαυλη... διαστάσεων. Είχαν και οι δίπλα!.. Παρέσυραν δηλαδή τον υπουργό να παρανομήσει οι γείτονες; Για να μην τρελαθούμε, απλώς θα βάλουμε ερωτήματα: πέρα από την ευθιξία την οποία διαθέτουν οι υπουργοί μας, θα επιβληθεί άραγε κανένα πρόστιμο για τους ανασφάλιστους; Θα κατεδαφιστεί η παράνομη βίλα ή έστω θα νομιμοποιηθεί μαζί με τις βίλες των γειτόνων, και τέλος η κόρη του θα παραιτηθεί και αυτή από ευθιξία ή απλώς για όλα τα παραπάνω εξιλεώνεται ο υπουργός με μια παραίτηση, μέχρι το θέμα να ξεχαστεί και, πού ξέρεις, κάποιος ανασχηματισμός θα γίνει!..
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ Ηλιούπολη, Αθήνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Το Κρητικό Ζήτημα

1η Δεκεμβρίου 1913... Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα... Aπό το http://sofoscrete.blogspot.com/ Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο. Και δεν εναντιώθηκε μόνο το 1830 η ευρωπαϊκή διπλωματία στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά πάντοτε όταν... οι Κρήτες επαναστατούσαν κατά της τ

Εν ευθυμία ο Νομάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, τελικά, ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του και την εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.