Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρωταγωνιστής η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση!

Παρά την έντονη και αμαρτωλή , θα έλεγα , εσωτερική πολιτική κατάσταση , παρά τη διαφθορά των πολιτικών και την απαξίωση της πολιτικής , φαίνεται τελικά να υπερισχύει ,από πλευράς ενδιαφέροντος, και στην Ελλάδα , η Διεθνής Οικονομική Κρίση.
Το Ερώτημα είναι αν θα παραγραφούν τελικά από τη συνείδηση του Ελληνικού Λαού όλα αυτά τα πραγματικά σκάνδαλα , που ταλανίζουν τη ζωή του και δυσκολεύουν την επιβίωσή του ή η Οικονομική κρίση θα τους εξιλεώσει τους πρωταγωνιστές των σκανδάλων και θα τους δώσει το δικαίωμα να επανεμφανιστούν στη πολιτική ζωή ως αρμόδιοι , ως ιθύνοντες, ως ηγήτορες.
Πίστευα και πιστεύω πως πολύς κόσμος είχε την ίδια άποψη , πως η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα έχει φτάσει στο σημείο μηδέν και κάτι νέο ήταν έτοιμο να γεννηθεί.
Το αναπόφευκτο πλέον, νέο οικονομικό κράχ και τα επερχόμενα δεινά του, θα τοποθετήσει βέβαια τα πράγματα σε μια νέα πραγματικότητα , όχι όμως κατά τη γνώμη μου «φυσιολογική». Αυτή η οικονομική κρίση δηλαδή, που καθόλου δεν είμαι αρμόδιος να αναλύσω , μα που μπορώ να δω τις συνέπειές της ,δεν θα φέρει στη λήξη της κάτι νέο στη πολιτική ζωή, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Θα μου πείτε , η κρίση ακόμα δεν ήρθε και συ μας μιλάς για τη λήξη της.
Καταρχήν η κρίση έχει έρθει , και έχει έρθει σχεδόν ως νόμος φυσικός , έχει έρθει να μηδενίσει τα κοντέρ και να επανατοποθετήσει τα πράγματα σε καινούριες βάσεις , όχι απαραίτητα καλύτερες. Με δεδομένη λοιπόν την οικονομική κρίση και με θεωρητικό δεδομένο την ήπια επέλευσή της από την Ελληνική οικονομική και πολιτική ζωή μπορούμε να συζητάμε για το μέλλον. Σε διαφορετική περίπτωση , σε περίπτωση δηλαδή που η κρίση θα επηρεάσει έντονα και την Ελλάδα -είναι πιθανόν- τότε δεν θα έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε.
Είναι πιθανόν πάντως , η οικονομική κρίση να κουκουλώσει πρόσωπα και καταστάσεις. Πολιτικά σκάνδαλα και ευθύνες είναι ενδεχόμενο να μετατραπούν σε συκοφαντίες και να μετατρέψουν τους ένοχους σε ήρωες!!

Σχόλια

Ο χρήστης bas είπε…
Γιώργο,είμαι ο Βασίλης από Βόλο. Αν δεν το έχεις δει, αφιέρωσέ του λίγο χρόνο:http://www.naomiklein.org/main Χαίρομαι που σε βλέπω blogger. Συνέχισε!!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Το Κρητικό Ζήτημα

1η Δεκεμβρίου 1913... Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα... Aπό το http://sofoscrete.blogspot.com/ Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο. Και δεν εναντιώθηκε μόνο το 1830 η ευρωπαϊκή διπλωματία στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά πάντοτε όταν... οι Κρήτες επαναστατούσαν κατά της τ

Εν ευθυμία ο Νομάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, τελικά, ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του και την εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.