Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο "ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ
www.neosagonistis.gr
Περιοδική έκδοση μελών ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ανένταχτων σοσιαλιστών για την Κοινωνική Δημοκρατία

Διανεμήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά τη Δευτέρα 2.2.2009 (μεσημέρι και βράδυ)

Η κυβέρνηση της Δεξιάς εκδικείται τη δημοκρατική Κρήτη. Η επίθεση εναντίον του αγροτικού κινήματος δεν θα περάσει! Αγώνας μέχρι τη νίκη!

«Σ' όλα τα κλίματα και σ' όλα τα πλάτη, αγώνας για το ψωμί και το αλάτι»
Κ. Καρυωτάκης
Ο αγώνας των αγροτών της Κρήτης είναι δίκαιος, όπως και όλων των αγροτών της χώρας που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική. Ωστόσο η πρωτοφανής σε διάρκεια, αποφασιστικότητα και ενότητα κινητοποίηση των Κρητικών αγροτών έχει μεγάλη πολιτική, κοινωνική και οικονομική σημασία:
1. διότι αποκαλύπτει την πελατειακή λογική και ρουσφετολογική πρακτική των κυβερνώντων. Οι υπουργοί της Ν.Δ., όπως οι ίδιοι οι βουλευτές της κατήγγειλαν, μοιράζουν χρήματα μόνο στις εκλογικές τους περιφέρειες, ξεχνώντας τους υπόλοιπους αγρότες.
2. Διότι θέτει επί της ουσίας την αναγκαιότητα μιας συγκροτημένης περιφερειακής πολιτικής. Δεν είναι δυνατόν να αγνοείται μια περιφέρεια τόσο σημαντική για την αγροτική παραγωγή της χώρας όπως η Κρήτη.
3. Διότι η παραγωγική υποβάθμιση της χώρας, που έχει φτάσει να έχει συνεχώς επιδεινούμενο ισοζύγιο εξαγωγών – εισαγωγών ακόμα και στα αγροτικά προϊόντα, πρέπει να ανακοπεί. Μια σοβαρή πολιτική στήριξης των αγροτών, με τις αναγκαίες αναπροσαρμογές και αναδιαρθρώσεις, μπορεί να τροφοδοτήσει μια παραγωγική ανάκαμψη στην ελληνική γεωργία, που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και θα δώσει ισχυρή ώθηση στην επάνοδο της χώρας μας σε αναπτυξιακή τροχιά.
Αξιώνουμε:
 Άμεση καταβολή 100 εκατομμυρίων € στους αγρότες της Κρήτης.
 Τιμή ασφαλείας σε όλα τα αγροτικά προϊόντα
 Πάγωμα χρεών για τους αγρότες όλης της χώρας, όσο διαρκεί η κρίση
 Ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος - αύξηση των αγροτικών συντάξεων.
 Κρατική χρηματοδότηση των αναδιαρθρώσεων των καλλιεργειών.
 Στήριξη και αναβάθμιση του ρόλου των συνεταιριστικών οργανώσεων.
 Σπάσιμο των καρτέλ – σχεδιασμός & χρηματοδότηση της τυποποίησης και διακίνησης των προϊόντων από τους ίδιους τους αγρότες
 Προστασία των αγροτών από την κερδοσκοπία των προμηθευτών αγροτικών εφοδίων
Ο αγώνας των αγροτών της Κρήτης έχει πανεθνική σημασία. Οι κυβερνώντες μάταια επιχειρούν να στρέψουν την κοινωνία ενάντια στους αγρότες ή τους αγρότες των άλλων περιοχών ενάντια στους αγρότες της Κρήτης. Η κοινωνία μας είναι αλληλέγγυα στα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Η απρόκλητη επίθεση ενάντια στους αγρότες της Κρήτης αποτελεί ντροπή για το δημοκρατικό μας πολίτευμα και δεν θα περάσει!
ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ (www.neosagonistis.gr)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Το Κρητικό Ζήτημα

1η Δεκεμβρίου 1913... Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα... Aπό το http://sofoscrete.blogspot.com/ Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο. Και δεν εναντιώθηκε μόνο το 1830 η ευρωπαϊκή διπλωματία στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά πάντοτε όταν... οι Κρήτες επαναστατούσαν κατά της τ

Εν ευθυμία ο Νομάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, τελικά, ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του και την εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.