Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Η πίστη στην Ελλάδα που δημιουργεί, η ισχυρή πεποίθησή πως όταν ένας λαός πιστέψει στον εαυτό του δεν μπορεί να τον σταματήσεις κανείς, γέννησε το Κίνημά μας στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974. Σήμερα 35 χρόνια μετά, οι ιδρυτικές αρχές μας, μεστές από αξίες και οράματα, παραμένουν επίκαιρες. Ναι, η «Ελλάδα ανήκει και πρέπει να ανήκει στους Έλληνες», σε όλους τους Έλληνες και όχι σε ορισμένους λίγους ισχυρούς, όπως εύστοχα τόνισε στην επετειακή ομιλία του ο Πρόεδρός μας. Ναι, οι Έλληνες, αποκαμωμένοι από την ασυδοσία, τον αυταρχισμό, τις πελατειακές λογικές και το διαλυμένο κράτος της διακυβέρνησης Καραμανλή, διψούν για Αλλαγή και Προκοπή, για Εθνική Αξιοπρέπεια, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ισονομία. Ναι, απέναντι στον ατομισμό και την αδιαφορία, που διαιωνίζει την αδικία, η πίστη του Ανδρέα Παπανδρέου στη δύναμη της κοινής δράσης των πολλών, στη δύναμη του οργανωμένου πολιτικού αγώνα των δημοκρατικών Ελλήνων να παίρνουν στα χέρια τους το μέλλον τους και να αλλάζουν την πορεία αυτού του τόπου, παίρνει ξανά νέα πνοή.

Από αυτές τις αρχές το ΠΑΣΟΚ αντλεί τη δυναμική του. Αυτές οι αρχές συμπυκνώνουν τον πυρήνα του δεσμού του Κινήματός μας με την Ελλάδα, την ιστορία και το μέλλον και σφραγίζουν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με το λαό για μια Ελλάδα Αξιών, μια Ελλάδα που παράγει πλούτο και που τον μοιράζεται δίκαια. Με γνώμονα αυτές τις αρχές και με την ισχυρή πολιτική βούληση, την αποφασιστικότητα και το αδιαμφισβήτητο ήθος του Γιώργου του Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ ζητά και πάλι την συμμετοχή των πολιτών για να γίνει η πολιτική εργαλείο νέων μεγάλων αλλαγών για την πρόοδο και την ευημερία αυτού του τόπου και των ανθρώπων του.

1

Σχόλια

Ο χρήστης μαριάννα είπε…
Από τους πιο δραστήριους βουλευτές που έχει να υπερηφανεύεται το ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν ξέρω αν οι επερωτήσεις που καταθέτει, θα πάρουν ποτέ απάντηση ή θα βρουν δικαίωση, πολύ αμφιβάλλω, πάντως καταγγέλλει.
Καλή επιτυχία να έχει!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Το Κρητικό Ζήτημα

1η Δεκεμβρίου 1913... Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα... Aπό το http://sofoscrete.blogspot.com/ Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο. Και δεν εναντιώθηκε μόνο το 1830 η ευρωπαϊκή διπλωματία στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά πάντοτε όταν... οι Κρήτες επαναστατούσαν κατά της τ

Εν ευθυμία ο Νομάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, τελικά, ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του και την εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.