Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ "ΕΣΒΗΣΕ " ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ troktiko.
ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΙΜΑ
Τρωκτικό: Χιλιάδες αναγνώστες, εκατομμύρια χτυπήματα, διαρκή ροή, υποκειμενικότητα και αντικειμενικότητα περιπλεγμένες σε μια ενδιαφέρουσα αντίφαση, φανατικοί φίλοι, διακριτικοί αντιρρησίες, ορκισμένοι εχθροι, η απογείωση και η καθήλωση της ανωνυμίας και η ψευδεπίγραφη προστασία πίσω από αυτή, ένας εμπνευστής μιας ταραγμένης κοινωνίας και δύο ορφανά παιδιά. Ιστορία της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας...Σίγουρα για εμάς τους bloggers η σημερινή μέρα αποκτά άλλο νόημα, άλλη βαρύτητα. Σίγουρα πρέπει να προβληματιστούμε, ίσως και να αντιδράσουμε. Η δύναμή μας τώρα θα δοκιμαστεί. Το ίδιο και η ευθύνη μας. Η επώνυμη γραφή έχει την αξία της και την έχουμε προσωπικά επιλέξει. Όμως, και η ανώνυμη έχει μια δική της αλήθεια, έστω και αν κινείται στα άκρα.Αν η δημοκρατία μας δε χώλαινε δεν θα υπήρχε λόγος για ανώνυμες αναρτήσεις.Αν η δημοκρατία μας δεν χώλαινε δεν θα υπήρχε ένας νεκρός, πατέρας παιδιών και ιδεών.Αν η δημοκρατία δεν χώλαινε τα τρωκτικά δεν θα φόβιζαν κανένα με τη γραφή τους και δεν θα φοβόντουσαν τίποτα ώστε να μας αποχαιρετήσουν.Σήμερα, τη μέρα που γιορτάζουμε τη Δημοκρατία το τρωκτικό έχασε τη μάχη με τη ζωή...Σήμερα, τη μέρα που γιορτάζουμε τη Δημοκρατία θα θυμηθώ και θα θυμίσω τα λόγια του Βολταίρου:Διαφωνώ με αυτά που λες, αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να τα λες".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Το Κρητικό Ζήτημα

1η Δεκεμβρίου 1913... Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα... Aπό το http://sofoscrete.blogspot.com/ Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο. Και δεν εναντιώθηκε μόνο το 1830 η ευρωπαϊκή διπλωματία στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά πάντοτε όταν... οι Κρήτες επαναστατούσαν κατά της τ

Εν ευθυμία ο Νομάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, τελικά, ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του και την εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.