Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ψηφίΖω Λασίθι

Εν ΛΑΣΙΘΙ την 12η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
Επειδή ο τόπος μας έχει ανάγκη από δημιουργούς με μεράκι και όραμα
Επειδή το Λασίθι ανήκει σε όλους τους Λασιθιώτες και όχι σε μια ισόβια αρχή που επιθυμεί να διοικεί μόνιμα και μόνη της το Δήμο
Επειδή κρίνουμε απόλυτα δικαιολογημένη την εύλογη απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, που επίμονα ζητά τη δυνατότητα να ακούσει και μια άλλη φωνή
Επειδή αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε από κοινού το αυτονόητο δικαίωμα της κατάθεσης μιας νέας άποψης για τον τόπο, δημιουργικής και ελπιδοφόρας
Επειδή πιστεύουμε πως, εν πάση περιπτώσει, οι δημότες δικαιούνται να έχουν και μια άλλη επιλογή, δικαιούνται να έχουν την ευθύνη της επιλογής
Προχωράμε και συμμετέχουμε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου με τον συνδυασμό
ψηφίΖω Λασίθι
με ελπίδα & όραμα
Φίλες και φίλοι,
Το να ’σαι Λασιθιώτης γέννημα θρέμμα εμπεριέχει από μόνο του τη δύναμη της ενότητας. Η γεωφυσική μορφολογία του τόπου μας είναι η απόλυτη έκφραση της σύνθεσης των μεμονωμένων δυνάμεων και της ένταξής τους σε μια κοινή ταυτότητα, σ’ έναν κοινό αγώνα. Ο κοινός αγώνας των Λασιθιωτών για μας ξεκινάει επισήμως σήμερα! Μέχρι τώρα ο καθένας από εμάς αγωνιζόταν από το δικό του μετερίζι, έχοντας, βέβαια, πάντα ως σημείο αναφοράς το Λασίθι. Μα, πλέον, καθίσταται χρέος και λόγος απολογίας στις επερχόμενες γενιές η συνένωσή μας σε μια νέα δυναμική, σε μια νέα φωνή, σε μια νέα απόφαση. Ο μονόλογος δεν υπήρξε ποτέ τέκνο της δημοκρατίας και αυτό κάνει επιτακτική την ανάγκη να καταστούμε συμμέτοχοι της Λασιθιώτικης Δημοκρατίας και να δώσουμε φωνή στη φωνή του Λασιθιώτη. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο μέσα από το συγκερασμό των διαφωνιών μπορεί να επιτευχθεί πρόοδος οραμάτων και πράξεων.
Ο συνδυασμός «ψηφίΖω Λασίθι με ελπίδα & όραμα» αποτελείται από ενεργούς δημοκρατικούς πολίτες που μοιραζόμαστε κοινά χαρακτηριστικά και, κυρίως, κοινούς προβληματισμούς και αγωνίες για την περιοχή μας. Τα κοινά μας χαρακτηριστικά είναι η καταγωγή μας από το Λασίθι, όπου γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε και η αγάπη μας για τον τόπο αυτόν. Η επιμονή (επιμένουμε και μένουμε), η επιστροφή (επιστρέφουμε και μένουμε), η επιλογή (επιλέγουμε και μένουμε) είναι για μας συνειδητοποιημένη εσωτερική ανάγκη, που τρέφει την επιθυμία μας να καταθέσουμε τις δικές μας ιδέες και τις όποιες δυνάμεις μας στην προσπάθεια για την αναγέννηση του τόπου. Οι κοινοί μας προβληματισμοί έχουν να κάνουν με την πορεία του Λασιθιού, το οποίο γνωρίζουμε ότι στερείται αυτά που εμείς πιστεύουμε πως και δικαιούται και μπορεί να έχει. Ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης, ο «Καλλικράτης», είναι μια πρόκληση και μια ευκαιρία για τον τόπο. Τώρα είναι η στιγμή, χωρίς καθυστερήσεις και αμφιταλαντεύσεις, της συστράτευσης όλων των δημιουργικών, άφθαρτων και υγιών δυνάμεων, που θα δώσουν στον τόπο αναπτυξιακή προοπτική και ισορροπημένη προβολή, που θα κρατήσουν τον Λασιθιώτη στο Λασίθι δημιουργώντας συνθήκες ευημερίας για όλους.
Για μας η ενεργή συμμετοχή στη διαμόρφωση του μέλλοντος του Λασιθιού είναι μια Απόφαση Ζωής. Απόφαση να αλλάξουμε τη ζωή μας. Απόφαση να αλλάξουμε το Λασίθι. Είναι επιλογή μας να συστρατευτούμε σε έναν αγώνα που απαιτεί την ατομική και συλλογική Αναγέννηση. Θέλουμε να είμαστε πραγματικά παρόντες στο Λασίθι σε μια εποχή δύσκολη και καθοριστική. Θέλουμε να πάρουμε τις τύχες των παιδιών μας στα χέρια μας. Θέλουμε δίπλα-δίπλα να αγωνιστούμε, να οραματιστούμε και να προοδεύσουμε. Λεύτεροι από κάθε είδους παρασκηνιακές ζυμώσεις, ερχόμαστε να ζητήσουμε από τον Λασιθιώτη να γίνει αυτός ο μόνος εντολέας μας. Εφαλτήριο του αγώνα μας είναι αποκλειστικά η αγάπη για τον τόπο και η συναίσθηση του χρέους μας. Του χρέους που έχει ο καθένας, αυτός που μπορεί, αυτός που έχει τη δύναμη, να σταματήσει την κριτική και να ξεκινήσει τη δράση. Του χρέους να μην περιμένουμε από τους άλλους, αυτά που εμείς μπορούμε να δώσουμε. Του χρέους της ευθύνης μας! Αυτής της ευθύνης που μας «χρέωσε» ο Καζαντζάκης: «Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.»

Για τον συνδυασμό
ψηφίΖω Λασίθι
με ελπίδα & όραμα


Ο επικεφαλής
Γεώργιος Χρ. Μακράκης
Σύντομο Βιογραφικό
Ο Γιώργος Μακράκης γεννήθηκε (1972) και μεγάλωσε στο Καμινάκι. Αποφοίτησε από το Λύκειο Τζερμιάδων και εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών, αρχικά στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης και εν συνεχεία στο Νομικό. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (Master) της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ε.Α.Π.
Σήμερα εργάζεται ως εργασιακός σύμβουλος στον Ο.Α.Ε.Δ., όπου έχει αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση από τις θέσεις του Προέδρου του Πανελληνίου Σωματείου Εργασιακών Συμβούλων και του Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ.
Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Λασιθιωτών «Ο ΔΙΚΤΑΙΟΣ», Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Κρητικού Τύπου και διαπιστευμένος blogger από το Υπουργείο Παιδείας. Επιπροσθέτως, έχει αναπτύξει σημαντική κοινωνική δράση ως μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Προλήψεως του Εγκλήματος.
Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Όλγα Χριστινάκη και πατέρας δύο παιδιών, της Ελένης και του Χρύσανθου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Το Κρητικό Ζήτημα

1η Δεκεμβρίου 1913... Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα... Aπό το http://sofoscrete.blogspot.com/ Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο. Και δεν εναντιώθηκε μόνο το 1830 η ευρωπαϊκή διπλωματία στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά πάντοτε όταν... οι Κρήτες επαναστατούσαν κατά της τ

Εν ευθυμία ο Νομάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, τελικά, ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του και την εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.