Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΖΕΡΜΙΑΔΩΝ


9/1/11


Με πρόσφατη τροπολογία το Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων (Κ.Υ.Τ.)«υποβιβάσθηκε» στη Β΄ Ζώνη Εφημεριών από την Γ΄ Ζώνη στην οποία βρισκόταν.  Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι καθένας από τους 9 γιατρούς που υπηρετούν σε αυτό οφείλει να κάνει 5 ενεργείς εφημερίες το μήνα. Με απλά μαθηματικά και υπολογίζοντας 2 γιατρούς ανά εφημερία οι μέρες του μήνα που θα έχει εφημερία το Κ.Υ.Τ. θα είναι 22,5. Συνυπολογίζοντας ότι κάποιοι από τους ιατρούς  πραγματοποιούν τις εφημερίες τους στο Γ.Ν. Αγ. Νικολάου οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι το Κ.Υ.Τ. δεν δύναται να εφημερεύει όλο το μήνα.
Συνεπώς, αναλογιζόμενοι ότι το Οροπέδιο βρίσκεται σε μια ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή, θεωρούμε χρέος μας να δηλώσουμε απερίφραστα την πεποίθησή μας ότι τίθεται εν κινδύνω η υγεία όλων των Οροπεδιωτών, καθώς και όσων το επισκέπτονται ή διαμένουν σε αυτό.
Περαιτέρω, διαμαρτυρόμαστε διότι κατά τη ψήφιση της τροπολογίας δεν λήφθηκε υπόψη το ΠΔ 131/87, στο οποίο το Οροπέδιο μαζί με τη Σητεία είχαν χαρακτηριστεί  ως οι μόνες άγονες και προβληματικές σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης περιοχές της Κρήτης.  Αυτή τη φορά η Βουλή των Ελλήνων, φαίνεται ότι επέλεξε να διαχωρίσει τις δύο περιοχές, καθώς άφησε τη Σητεία χωρίς υποβιβασμό βαθμού, ενώ το Κέντρο Υγείας Οροπεδίου, με τη δικαιολογία ότι υπάγεται στο ΝΓΝΑΝ το υποβάθμισε και κατ’ ουσία το αποδυνάμωσε. Οι νέες ρυθμίσεις σε συνδυασμό με την προφανή αδιαφορία από πλευράς δημοτικής αρχής και πολιτείας ανοίγουν το δρόμο στο να υποβιβασθεί το Κ.Υ.Τ. κατ’ ουσίαν σε ένα αγροτικό ιατρείο ή σε ότι άλλο «οραματίζονται» για αυτό οι ιθύνοντες. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στο Κέντρο Υγείας υπηρετεί μόνο μια Νοσηλεύτρια-ηρωίδα, ενώ άλλη μια  νοσηλεύτρια, της οποίας η θέση προκηρύχθηκε μέσω ΑΣΕΠ για το Κ.Υ.Τ. υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου!!!
Θεωρούμε, ότι η  προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων θα έπρεπε να είναι το πρώτο μέλημα μιας δημοτικής αρχής. Για παράδειγμα, η πύκνωση των δρομολογίων της γραμμής του δημοτικού λεωφορείου, ή έστω η καθιέρωση ενός επιπλέον δρομολογίου, ώστε να εξυπηρετούνται οι δημότες που επισκέπτονται το Κ.Υ.Τ. και να μη βιάζονται να τελειώσουν την επίσκεψή τους στον ιατρό, προκειμένου να προλάβουν το δρομολόγιο της γραμμής, θεωρούμε  είναι μια λύση που δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από πραγματική βούληση.
Η Δημοτική παράταξη ψηφίΖω Λασίθι με ελπίδα & όραμα εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το μέλλον του Κ.Υ.Τ., διατυπώνει ερωτήματα για τη μη δημοσιοποίηση του θέματος από τη Δημοτική Αρχή, τη μη ανάδειξή του και την έλλειψη καθορισμού ενός διεκδικητικού πλαισίου για αυτό το σημαντικότατο πρόβλημα   και καλεί όλους τους αρμοδίους να τοποθετηθούν επί του θέματος και να διεκδικήσουν άμεσα την επαναφορά του Κ.Υ.Τ. στο Γ’  βαθμό εφημεριών, αλλά και την άμεση στελέχωσή του με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η παραμονή του δήμου μας  ως αυτόνομος και η μη συγχώνευσή του με άλλους δήμους, πρέπει να συνοδεύεται  από εκείνα τα εχέγγυα που θα ενισχύουν τον αυτοδιοικητικό του χαρακτήρα και θα κρατήσουν όχι μόνο το Δήμο ζωντανό, αλλά και τους δημότες του!!!

Για τη Δημοτική  Παράταξη
ψηφίΖω Λασίθι με ελπίδα & όρο




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Το Κρητικό Ζήτημα

1η Δεκεμβρίου 1913... Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα... Aπό το http://sofoscrete.blogspot.com/ Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο. Και δεν εναντιώθηκε μόνο το 1830 η ευρωπαϊκή διπλωματία στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά πάντοτε όταν... οι Κρήτες επαναστατούσαν κατά της τ

Εν ευθυμία ο Νομάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, τελικά, ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του και την εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.