Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το κομματικό όφελος και το συμφέρον του λαού

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ημερομηνία δημοσίευσης 9/2/2007
Από τον κ. Γ. Μακράκη
Η πρόταση δυσπιστίας, το αίτημα για εκλογές και η αποχώρηση του ΠαΣοΚ από τη διαδικασία αναθεώρησης είναι ενδιαφέροντα πολιτικά ζητήματα που πέρα από τις κομματικές τακτικές αφορούν και τον ελληνικό λαό. Με την ψήφο του θα έπρεπε να καταδικάζει ή να επικροτεί τις όποιες πολιτικές κινήσεις. Ολα τα παραπάνω αποτελούν αντικείμενο διαλόγου. Ως πολίτης αυτής της δύσμοιρης χώρας δικαιούμαι και εγώ να συμμετέχω στον δημόσιο διάλογο. Παρακολούθησα αρκετές από τις τοποθετήσεις βουλευτών και υπουργών, παρακολούθησα ασφαλώς και τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων. Χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα: κομματική πειθαρχία, αρχηγικά κόμματα- όλοι είχαν έναν καλό λόγο για τον αρχηγό τους-, κοινοτοπίες, ευφυολογήματα κτλ. Εκείνο που με σόκαρε πολιτικά ήταν μια φράση του Πρωθυπουργού αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας: «Την κυβέρνηση δεν τη βλάπτει σίγουρα αλλά βλάπτει τον ελληνικό λαό»! Μα, αν βλάπτεται ο ελληνικός λαός, αυτονόητα δεν βλάπτεται και η κυβέρνηση ως τμήμα του; Η φράση αυτή με διέγειρε πολιτικά και με οδήγησε στο συμπέρασμα πως το κομματικό συμφέρον, το κομματικό όφελος, είναι άλλο από το όφελος του ελληνικού λαού! Το ακόμη πιο ανησυχητικό συμπέρασμα είναι ότι τέτοιες διαπιστώσεις, τέτοιες δηλώσεις, οδηγούν ασφαλώς και στις ανάλογες επιλογές: προτάσσεται το κομματικό συμφέρον έναντι του συμφέροντος του ελληνικού λαού.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ , Αθήνα

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάντως όπως είπε και ο Λάκης πρώτη φορά ένας ανασφάλιστος αλλοδαπός "ρίχνει" Υπουργό!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η εκλογή Τσίπρα στο Συνασπισμό σηματοδοτεί κάτι καινούριο έτσι κι αλλιώς. Δεν πρέπει βέβαια να αποτελέσει τεκμήριο επιτυχίας ή αποτυχίας εξ αιτίας του νεαρού της ηλικίας του. Σημασία έχουν τα πρόσωπα. Η ανανέωση λοιπόν με την έννοια των προσώπων έχει σημασία, χωρίς να υποβαθμίζουμε την ηλικιακή προοπτική! Έχουν δικαίωμα και οι νέοι να διαχειριστούν εξουσία και να κάνουν λάθη , εξάλλου χορτάσαμε «επιτυχίες» από τους ανεπάγγελτους ,επαγγελματίες πολιτικούς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου...
....για τον όρο "Μακεδονία"
.
Σε ό,τι αφορά στην ονομασία, για μας, το θέμα είναι κρίσιμο! Για μένα, δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα να δεχθώ τον όρο «Μακεδονία», υπό οιανδήποτε μορφή αυτός περιέχεται στην ονομασία των Σκοπίων! Πολλοί ξένοι ρωτούν, γιατί επιμένετε τόσο στο θέμα της ονομασίας; Τι είδους μονομανία είναι αυτή, τι μανία καταδιώξεως; Κι όμως υπάρχει λόγος! Πολλές δεκαετίες τώρα υπάρχει το «σλαβομακεδονικό» λόμπυ, πανίσχυρο στον Καναδά, ισχυρό στην Αυστραλία, ισχυρό στις Η.Π.Α. Αυτό το λόμπι δουλεύει γι’ αυτό που λέγεται η «Μεγάλη Μακεδονία».
Η «Μεγάλη Μακεδονία» που θα περιέχει τη Μακεδονία του Πιρίν, τα Σκόπια και την Ελληνική Μακεδονία. Η προπαγάνδα είναι πολύχρονη, και καλά χρηματοδοτημένη. Αλλά για να πετύχει ένα τέτοιο σενάριο- γιατί σενάριο είναι, δεν λέω ότι θα βγει πέρα, δεν θα το αφήσουμε να βγει πέρα- για να υπάρξει αυτό το σενάριο χρειάζεται μια «άγκυρα», χρειάζεται ένα όχημα αλυτρωτισμού, όπως έχει ειπωθεί, χρειάζεται να υπάρχει κάτι, ένα κράτος που να λέγεται «Μακεδονία». Αυτή είναι η σημασία του να μην υπάρχει στα σύνορά μας κράτος που να λέγεται «Μακεδονία», διότι αποτελεί απειλή εν δυνάμει. Αυτό είναι ένα από τα σενάρια για τη Βαλκανική χερσόνησο.
Ανδρέας Γ. Παπανδρέου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Το Κρητικό Ζήτημα

1η Δεκεμβρίου 1913... Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα... Aπό το http://sofoscrete.blogspot.com/ Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο. Και δεν εναντιώθηκε μόνο το 1830 η ευρωπαϊκή διπλωματία στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά πάντοτε όταν... οι Κρήτες επαναστατούσαν κατά της τ

Εν ευθυμία ο Νομάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, τελικά, ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του και την εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.