Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Δικαίωμα της Διαφωνίας




Ο λαλίστατος κύριος Πολύδωρας έχει λέει απασφαλίσει και απειλεί να τραβήξει το κρίκο. Οι εφημερίδες έγραψαν , τα κανάλια είπαν ...... αντάρτικο !!! θα καταψηφίσει νομοσχέδια!!!
Αδιανόητο. Βουλευτής συμπολίτευσης , κορυφαίο στέλεχος του κόμματος να διαφωνεί?
Έλεος ρε παιδιά. Είπε θα ψηφίσει κατά συνείδηση , όπως ορίζει το Σύνταγμα. Το αυτονόητο?
Όχι ασφαλώς. Το αυτονόητο είναι η κομματική πειθαρχία , η σιωπή , η υποταγή!! Διαφωνία σημαίνει αντάρτικο. Το αντάρτικο βέβαια σε άλλες εποχές ήταν προνόμιο , σήμερα στην άκρατη κομματική δημοκρατία , διαφωνία σημαίνει αποστασία και άρα αφανισμός του διαφωνούντα για παραδειγματισμό.
Το ζήτημα βέβαια είναι αλλού. Ποιος διαφωνεί , γιατί διαφωνεί και πότε διαφωνεί. Θέλω να πω, πως όσο αυτονόητα και σωστά κι αν είναι αυτά που λέει ο κύριος Πολύδωρας , τα λέει τώρα ,μετά την αγγαρεία του στο Υπουργείο Δημόσιας τάξης. Τώρα δηλαδή που δίνει το δικαίωμα στον καθένα να σκεφτεί πως όλα αυτά τα λέει από ιδιοτέλεια , γιατί όπως λέει ο λαός «όταν έπρεπε δεν έβρεχε , το Μάη εδροσολόγα!!»
Διαφωνώ σημαίνει πως είμαι άνθρωπος ελεύθερος και ασκώντας την προσωπική μου ελευθερία διαφωνώ. Εδώ διαφωνώ σημαίνει πως δεν είμαι μέρος του συστήματος , τότε μόνο διαφωνώ , τότε μόνο θυμάμαι το Σύνταγμα και ψηφίζω κατά συνείδηση , τότε μόνο βλέπω τα αυτονόητα.
Υπάρχουν όμως και κομμένοι ή μη ευνοούμενοι που σιωπούν. Αυτοί ανήκουν απλά σε άλλη σχολή. Αυτοί δηλαδή πιστεύουν πως με τη σιωπή και την υποταγή θα κερδίσουν ότι έχασαν , ή ότι δεν έχουν.
Έτσι περίπου συμβαίνει με ένα μεγάλο μέρος από τους διαφωνούντες στο δημόσιο βίο. Όλοι οι κομμένοι υπουργοί διαφωνούν, όλοι όσοι δεν είχαν τύχη με τον Γιώργο έτρεξαν με τον Βενιζέλο , ενώ όσοι έχουν εξασφαλίσει μια θέση στο Γιώργο τρέμουν τον Βενιζέλο κλπ κλπ
Επειδή όμως μισώ την ισοπέδωση θέλω να πω πως υπάρχουν και κάποιοι που έχουν άποψη , έχουν γνώμη , έχουν και το θάρρος της γνώμης τους. Αυτοί διαφέρουν. Να τους βρούμε...........



Μακράκης Γεώργιος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άστεγη κοινωνική πολιτική

Γιώργος Μακράκης*   Το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα από την κατάθεση στη δημόσια διαβούλευση του σ/ν του Υπουργείου Εργασίας   «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» , πολλά ΜΜΕ δημοσιεύουν και επαναδημοσιεύουν με πηχυαίους τίτλους   «ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΟΑΕΔ » . Εντυπωσιακή παροχή! Ποια είναι, όμως, η αλήθεια;   Η αλήθεια είναι ότι κάποιες ελάχιστες στον αριθμό κατοικίες, θα δοθούν με περίπου άγνωστα κριτήρια, σε μη δικαιούχους. Οι κατοικίες αυτές αποτελούν στην ουσία ιδιοκτησία των δικαιούχων του τ. ΟΕΚ και τώρα γίνονται επικοινωνιακό τρόπαιο και εν δυνάμει ρουσφετολογική παροχή.

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Η πανδημία του κορονοϊού και η μισθωτή εργασία

Του Γιώργου Μακράκη, Προέδρου Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ https://www.alfavita.gr/koinonia/316068_i-pandimia-toy-koronoioy-kai-i-misthoti-ergasia Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού εισήλθαν στη ζωή των εργαζομένων νέες μορφές εργασίας. Εξ αποστάσεως εργασία, τηλεργασία, εκ περιτροπής εργασία. Η «βίαιη» και αναγκαία προσαρμογή των εργαζομένων και των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες μπορεί να πει κανείς ότι αποτελεί ένα θετικό βήμα, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες. Η εισαγωγή των νέων μορφών εργασίας στη ζωή των εργαζομένων είναι ίσως πρωτόγνωρη, ίσως αναγκαία και ίσως διαμορφώνει το μέλλον της εργασίας!