Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Φόβος των Κοινωνικών Αγώνων !!!

Υπό το φόβο των έντονων κοινωνικών αγώνων , των κοινωνικών συγκρούσεων και την απειλεί για τη διατάραξη της κοινωνικής ισορροπίας , παρατηρώ μια προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων, μια προσπάθεια υποβάθμισης και μεθοδευμένης απαξίωσης των κοινωνικών αγώνων. Όλοι κόπτονται για το καλό του κοινωνικού συνόλου, για τις διακοπές ρεύματος και τα δεινά των επιχειρήσεων, για τους σωρούς σκουπιδιών και την απειλεί για τη δημόσια υγεία! Όλοι εναντίον των εργαζομένων που έχουν λέει δικαίωμα στην απεργία αλλά να μαζεύουν τα σκουπίδια και να έχουμε και ρεύμα!!
Γιατί απεργούν οι υπάλληλοι στη καθαριότητα δεν αναρωτήθηκε κανείς και κανείς δεν μπορεί να βρει λύση παρά μόνο με επίταξη των εργαζομένων και παράλληλη απαξίωση του αγώνα τους. Δεν αναγνωρίσαμε ποτέ το πραγματικό έργο αυτών των ανθρώπων. Ούτε τώρα που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα σκουπίδια της οικίας μας και περιμένουμε την επίταξη –ντροπή- ως μόνη λύση. Αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να είναι οι πιο καλοπληρωμένοι και έπρεπε να έχουν τη στήριξη όλων μας. Αντί να συμβαίνει αυτό, αντί έστω να αφουγκραστούμε τα αιτήματά τους, αντί να ρωτήσουμε γιατί απεργούν, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι πότε θα λήξη η απεργία , πότε θα μαζευτούν τα σκουπίδια να μη μυρίζουν οι αυλές μας. Μαζέψτε τα κύριοι που διαμαρτύρεστε μόνοι σας, μήπως καταλάβετε τη δουλεία των ανθρώπων αυτών, μήπως καταλάβετε τι πραγματικά συμβαίνει!!!!!
Και για να μη νομίζετε πως βρήκα εύκολο παράδειγμα με την καθαριότητα θα πω και για την ΔΕΗ , των καλοπληρωμένων διευθυντών, προέδρων και διευθύνων συμβούλων , που μόνοι τους αποφασίζουν για την αύξηση του μισθού τους ( το θυμάστε όλοι φαντάζομαι). Οι εργαζόμενοι που θίγονται από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο –το παραδέχονται όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ- και που δεν έχουν άλλο μέσω παρά την απεργία, πρέπει να μας εξασφαλίσουν το ρεύμα πρώτα και μετά!! Αλλιώς λέει, βάλλουν εναντίον του κοινωνικού συνόλου και των δικαιωμάτων του, που βρίσκονται λέει στον αντίποδα των δικαιωμάτων των απεργών. Τόσοι θάνατοι των εναερίτων της ΔΕΗ, τόσοι αγώνες για να έχει ρεύμα η «κολοπετινίτσα» αλλά δικαίωμα δεν έχουν , όχι για αύξηση, ούτε για διατήρηση του εισοδήματος από τη σύνταξη που προγραμματίζουν τόσα χρόνια. Οι διευθυντές βλέπετε, μπορούν να κάνουν αυξήσεις μόνοι τους, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν ούτε για τη διεκδίκηση της διατήρησης των εισοδημάτων τους να απεργήσουν!! Θεωρώ πως την απόλυτη ευθύνη την έχουν οι διοικήσεις και η εκάστοτε πολιτική εξουσία. Η πολιτική εξουσία ευθύνεται για τις διακοπές ρεύματος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η πολιτική εξουσία πρέπει να προσέχει όλους τους εργαζομένους και ειδικά τους εργαζομένους των ευαίσθητων για το κοινωνικό σύνολο τομέων, η πολιτική εξουσία πρέπει να διαθέτει τα αντανακλαστικά να καλεί σε διάλογο και διαπραγματεύσεις τους εργαζομένους πριν το blackout , η πολιτική εξουσία φέρει στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη , αν δεν την αποδέχεται τότε να αναλάβουν οι εργαζόμενοι την Διοίκηση.
Η πολιτική εξουσία τέλος, ευθύνεται και για τους διεφθαρμένους συνδικαλιστές-που σίγουρα υπάρχουν. Τους δημιουργεί η πολιτική εξουσία για να τους ελέγχει, τους κάνει προφανώς τα ρουσφέτια με ευκολία για να τους ελέγχει.
Θεωρώ πάντως πως οι κοινωνικοί αγώνες βάζουν τέλος στον ωχαδερφισμό και μας φέρνουν όλους προ των ευθυνών μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Το Κρητικό Ζήτημα

1η Δεκεμβρίου 1913... Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα... Aπό το http://sofoscrete.blogspot.com/ Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο. Και δεν εναντιώθηκε μόνο το 1830 η ευρωπαϊκή διπλωματία στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά πάντοτε όταν... οι Κρήτες επαναστατούσαν κατά της τ

Εν ευθυμία ο Νομάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, τελικά, ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του και την εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.