Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα ακριβά σκουπίδια !!!

Έχουμε λέει τα πιο ακριβά σκουπίδια στην Ευρώπη, ειπωμένο δια στόματος του κυρίου Τραγάκη, σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Η κουβέντα αφορούσε την ακρίβεια, την μείωση των εισοδημάτων, την φτώχεια , το δανεισμό και την υπερχρέωση. Για όλα αυτά τα δεινά της Ελληνικής κοινωνίας ο κύριος Τραγάκης θεώρησε υπεύθυνα τα .... «ακριβά σκουπίδια». Τα τρόφιμα δηλαδή που οι υπερκαταναλωτικοί Έλληνες πετάνε στα σκουπίδια, χορτασμένοι από τα ... παχιά λόγια. Από τώρα και στο εξής πρέπει δηλαδή να προσέχουμε τι πετάμε στα σκουπίδια αν θέλουμε να πέσουν οι τιμές, αν θέλουμε να γλιτώσουμε από τον υπερδανεισμό και την υπερχρέωση, αν θέλουμε να πλουτίσουμε!! Υπάρχει βέβαια και μια άλλη λύση: Τα ακριβά σκουπίδια να τα πηγαίνουμε στους χορτασμένους του κατεστημένου και να τους τα δίνουμε τσάμπα!!
Η ανεπάρκεια δηλαδή του κράτους να εξισορροπήσει τα εισοδήματα των πολιτών με την συνεχή αύξηση των τιμών, η ανεπάρκεια της αγοράς να ρυθμίσει τις τιμές σε ανεκτά όρια, η ανυπαρξία κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών προκειμένου να ελέγχουν την αισχροκέρδεια και τα καρτέλ μεταφράζεται σε .. ακριβά σκουπίδια. Μια άλλη άποψη δια στόματος Τράγκα, αυτή τη φορά είναι πως για την ακρίβεια φταίνε πάλι οι πολίτες γιατί εκτός του γεγονότος των σκουπιδιών και παρόλο που οι τιμές ανεβαίνουν, οι πολίτες συνεχίζουν να αγοράζουν!!! Με αυτόν τον τρόπο δεν λειτουργεί ο νόμος της αγοράς και της ζήτησης λέει και έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε!! Καταλάβατε? Θα επιχειρήσουν να ενοχοποιήσουν τους πολίτες τώρα για τα δεινά της κοινωνίας. Γνώριμη τακτική όσων αδυνατούν να επιλύσουν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, όσων αδυνατούν να δώσουν πειστικές απαντήσεις, όσων σκόπιμα αδιαφορούν γι αυτά. γνώριμη τακτική όσων η εξαθλίωση των κοινωνικών στρωμάτων παγιώνει τη δική τους κυριαρχεία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Το Κρητικό Ζήτημα

1η Δεκεμβρίου 1913... Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα... Aπό το http://sofoscrete.blogspot.com/ Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο. Και δεν εναντιώθηκε μόνο το 1830 η ευρωπαϊκή διπλωματία στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά πάντοτε όταν... οι Κρήτες επαναστατούσαν κατά της τ

Εν ευθυμία ο Νομάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, τελικά, ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του και την εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.