Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Φάγανε , φάγανε...φάγανε..»

Το κυβερνητικό παρελθόν εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την αξιωματική αντιπολίτευση. Η υπόθεση Τσουκάτου- Μαντέλλη επαναφέρει στους πολίτες οσμή σκανδάλων, που συνδέονται με την πολιτική γενικότερα και μνήμες από την γνωστή ταινία με το Μαυρογιαλούρο, «φάγανε , φάγανε , φάγανε»
Ο Παπανδρέου προχώρησε άμεσα στη διαγραφή τους και καλώς έπραξε. Δεν ξέρω όμως αν κατάφερε να πείσει για την κάθαρση στο ΠΑΣΟΚ , δεν ξέρω και αν και σε ποιο βαθμό έχει γίνει, παρά τις προθέσεις του.
Εκείνο πάντως που με ανησυχεί είναι αυτή η επαλήθευση της αίσθησης που έχει ο πολύς κόσμος «η πολιτική είναι βρόμικη , οι πολιτικοί τα πιάνουν» κλπ. Είναι αυτό το αίσθημα που δημιουργεί την απαξίωση της πολιτικής και είναι αυτό που θεωρώ ιδιαιτέρως επικίνδυνο για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας. Η απομάκρυνση των ικανών από τη πολιτική σκηνή, η εκμετάλλευση της απουσίας τους από το κατεστημένο, η αδυναμία διαχείρισης της εξουσίας και επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων , η συνεχιζόμενη εκμετάλλευση των λαϊκών στρωμάτων , η παγίωση της πελατειακής σχέσης εν έτη 2008, μου δημιουργεί την αίσθηση δημιουργίας μαζών, που περιμένουν τη σταγόνα να ξεχειλίσει το ποτήρι, και τότε δεν ξέρω ποιος επιτήδειος, και προς ποια κατεύθυνση θα οδηγήσει αυτή την οργή και την αγανάκτηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Το Κρητικό Ζήτημα

1η Δεκεμβρίου 1913... Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα... Aπό το http://sofoscrete.blogspot.com/ Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο. Και δεν εναντιώθηκε μόνο το 1830 η ευρωπαϊκή διπλωματία στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά πάντοτε όταν... οι Κρήτες επαναστατούσαν κατά της τ

Εν ευθυμία ο Νομάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, τελικά, ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του και την εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.