Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοινωνικό Κραχ


Τρίτη 21 Οκτωβρίου , μια μέρα γενικής απεργίας , με χιλιάδες κόσμου να διαδηλώνει με παλμό , με πηγαδάκια να συζητούν για την πολιτική κατάσταση, με πρόσωπα γνωστά , με συνδικαλιστές , φοιτητές , εργαζόμενους , με μικροεπεισόδια κλπ.
Δεν ξέρω αν οι απεργοί-διαδηλωτές είναι άνθρωποι
Ø που πιστεύουν στις μαζικές κινητοποιήσεις
Ø που πιστεύουν πως μπορούν να αλλάξουν το κόσμο
Ø που πιστεύουν στις δυνάμεις τους
Ø που ξέρουν τις δυνάμεις τους
Δεν ξέρω τι από τα παραπάνω ισχύει και σε τι βαθμό , εκείνο που ξέρω είναι πως πλησιάζει ο καιρός που οι απεργίες , οι διαδηλώσεις , οι πορείες, θα είναι περισσότερο αυθόρμητες , περισσότερο βίαιες , περισσότερο μαζικές. Η συνειδητοποίηση από τον κόσμο πως για την κατάντια του, την φτώχια του, την υπερχρέωση του , την ανεργία του κλπ , δεν ευθύνεται μόνο αυτός ή ευθύνεται αν θέλετε μόνο για την έλλειψη του ελέγχου προς την εξουσία και για την παθητική ψήφο του και πως δεν μπορεί τελικά να λύσει τα προβλήματα μόνος του-ατομικά δηλαδή, θα είναι αιτία ενός κοινωνικού κραχ , για να μιλάμε και με τους όρους τις εποχής.
Το κοινωνικό αυτό Κραχ θα διασπάσει την ήδη διασπασμένη κοινωνική συνοχή και θα οδηγήσει σε κοινωνικές συγκρούσεις βίαιες και μαζικές. Όσο δηλαδή η ψαλίδα ανοίγει , όσο οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι , τόσο ευκολότερη θα είναι η συνειδητοποίηση της πολιτικής απάτης και της αναποτελεσματικότητας των κυβερνώντων.
Η πολιτική απάτη , η άσκηση εξουσίας με ιδιοτέλεια και ωχαδερφισμό ως αιτία , η φτώχια και η αγανάκτηση ως αποτέλεσμα, θα βγάλουν τον κόσμο στο δρόμο. Τότε τα πράγματα θα είναι ακόμα ποιο επικίνδυνα , αφού οι επιτήδειοι υπάρχουν πάντα και καιροφυλακτούν να μετατρέψουν σε ίδιον όφελος κάθε μορφή κοινωνικής δράσης. Οι μάζες είναι εύκολο να οδηγηθούν σε νέα αδιέξοδα , σε επικίνδυνα μονοπάτια, με την καθοδήγηση φυσικά ανθρώπων που ξέρουν καλά τι θέλουν , που θα είναι στους δρόμους όχι για να εκφράσουν την αγανάκτησή της , αλλά για να αρπάξουν την ευκαιρία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Το Κρητικό Ζήτημα

1η Δεκεμβρίου 1913... Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα... Aπό το http://sofoscrete.blogspot.com/ Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο. Και δεν εναντιώθηκε μόνο το 1830 η ευρωπαϊκή διπλωματία στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά πάντοτε όταν... οι Κρήτες επαναστατούσαν κατά της τ

Εν ευθυμία ο Νομάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, τελικά, ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του και την εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.