Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το blogging είναι τόπος έκφρασης

«Το blogging είναι τόπος έκφρασης, πολιτικής συμμετοχής και χώρος δημοσιοποίησης ιδεών και προσωπικών απόψεων. Επιπλέον, φαίνεται πως οι bloggers διαθέτουν υψηλούς δείκτες προοδευτικών τοποθετήσεων», σημείωσε ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, πρόεδρος της VΡRC.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, που έγινε σε δείγμα 773 ενεργών ιστολογίων, ο κύριος λόγος δημιουργίας ενός blog είναι η έκφραση προσωπικών απόψεων, η ανταλλαγή σκέψεων και εμπειριών, καθώς και η κινητοποίηση των πολιτών, ενώ, παρ΄ όλο που πρόκειται για ένα σχετικά καινούργιο φαινόμενο, ο βαθμός ικανοποίησης από τον αριθμό και το περιεχόμενο των blogs εμφανίζεται αρκετά υψηλός.
Η πλειονότητα των bloggers προέρχεται από τον χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς (38%), ενώ ένα υψηλό ποσοστό δεν θεωρεί πως κάποιο πολιτικό κόμμα βρίσκεται κοντά στις δικές του απόψεις και ιδέες (32%). Παράλληλα, συντριπτικά είναι τα ποσοστά δυσαρέσκειας για τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας στην Ελλάδα (85%), αλλά και από την πολιτική ενημέρωση που παρέχεται από τα ΜΜΕ στη χώρα μας (91%). Τα blogs είναι ένας από τους τομείς του Διαδικτύου που αναπτύσσεται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Για πολλούς είναι ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο. Η αμφίδρομη, ωστόσο, σχέση που υπάρχει με τους αναγνώστες και τα μηνύματα που στέλνουν σε κάθε δημοσίευση καθιστούν τα blogs ένα νέο μέσο επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων και, τελευταία, ένα εργαλείο πολιτικής σκέψης, έκφρασης και επικοινωνίας.
Από ρεπορτάζ των "Νέων" για την έρευνα σχετικά με τους bloggers
Δεν περιμέναμε φυσικά τον πρόεδρο της VPRC να μας πει πως τα blogs είναι τόπος έκφρασης , η επισήμανση αυτή ωστόσο καθώς και τα συμπεράσματα της έρευνας για την ποιότητα της δημοκρατίας και την πολιτική ενημέρωση από τα ΜΜΕ στη χώρα μας αναδεικνύουν το κενό που καλύπτουν οι blogers μέσα από τη συνεχή ανταλλαγή απόψεων, κοινωνικός έλεγχος-συμμετοχή-άμεση Δημοκρατία?

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Το Κρητικό Ζήτημα

1η Δεκεμβρίου 1913... Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα... Aπό το http://sofoscrete.blogspot.com/ Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο. Και δεν εναντιώθηκε μόνο το 1830 η ευρωπαϊκή διπλωματία στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά πάντοτε όταν... οι Κρήτες επαναστατούσαν κατά της τ

Εν ευθυμία ο Νομάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, τελικά, ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του και την εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.