Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ * ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
SOS για το φράγμα Αποσελέμη
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ
«Το καταστροφικό και πανάκριβο έργο του φράγματος του Αποσελέμη, που διαφημίστηκε ως πανάκεια υδροδότησης του Δήμου Ηρακλείου αλλά και των βόρειων παραλίων μέχρι και τον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, πριν αλέκτορα φωνήσαι, καταρρέει» κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Χερσονήσου Σπύρος Δανέλλης.

Το φράγμα θα έλυνε το πρόβλημα υδροδότησης στην ευρύτερη περιοχήΟ κ. Δανέλλης τόνισε πως είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι αντιτάχθηκε στη δημιουργία του φράγματος Αποσελέμη «διότι διέβλεπα πως μόνο μεγάλα προβλήματα θα δημιουργούσε, αλλά τώρα που καταρρέει το έργο, αφού αποχωρεί η εταιρεία κατασκευής, πραγματοποιείται το πιο εφιαλτικό σενάριο για την περιοχή μας με απροσμέτρητες συνέπειες για τους κατοίκους και το περιβάλλον».Ο δήμαρχος Χερσονήσου δήλωσε πως η εταιρεία αποχώρησε από το έργο κατασκευής με αιτιολογικό τα 5 εκατομμύρια ευρώ που της οφείλει το Δημόσιο. Ωστόσο με την οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί, αφού η περιοχή είναι κρανίου τόπος μετά την κοπή των εβδομήντα χιλιάδων δέντρων και τις εργασίες επιχωμάτωσης και ορυγμάτων που έχουν γίνει, θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα διαβίωσης για τους κατοίκους των οικισμών Αβδού και Ποταμιές.Χαρακτήρισε «τυχοδιωκτικές τις επιλογές της Διοίκησης και της Πολιτείας» αφού δεν υπήρξαν ποτέ τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες μελέτες για ένα τέτοιο έργο, με συνέπεια οι δύο εταιρείες κατασκευής να εγκαταλείπουν πλέον το έργο. Ηδη έγιναν απολύσεις 50 εργαζομένων, ανέφερε ο δήμαρχος Χερσονήσου, και ο πραγματικός λόγος αποχώρησης «πιστεύω πως δεν είναι τα 5 εκατομμύρια ευρώ, γιατί δεν τα χάνει η εταιρεία, αλλά αυτό που αναφέρεται σε έγγραφο της εταιρείας "ΑΚΤΩΡ", ότι δεν έχει όλες τις μελέτες, δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις για να μπει η εταιρεία να δουλέψει, δεν έχουν προχωρήσει τα έργα στο Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ από το δίκτυο αγωγών προς τον Αγιο Νικόλαο μήκους περίπου 75 χιλιομέτρων έχουν εκτελεστεί μόνο τα 6 χιλιόμετρα περίπου. Παράλληλα τα χρονοδιαγράμματα σε μερικούς μήνες τελειώνουν. Φοβάμαι πως το έργο κινδυνεύει να απενταχθεί από το Ταμείο Συνοχής», κατέληξε ο κ. Δανέλλης.Τέλος, πρόσθεσε πως η εταιρεία άρχισε να αφαιρεί τους αγωγούς που δεν ήταν στερεωμένοι και να καλύπτει με χώμα τα ορύγματα. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/11/2008

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάτι βρωμάει με το Φράγμα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Το Κρητικό Ζήτημα

1η Δεκεμβρίου 1913... Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα... Aπό το http://sofoscrete.blogspot.com/ Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο. Και δεν εναντιώθηκε μόνο το 1830 η ευρωπαϊκή διπλωματία στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά πάντοτε όταν... οι Κρήτες επαναστατούσαν κατά της τ

Εν ευθυμία ο Νομάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, τελικά, ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του και την εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.