Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Ζήτημα του Ομπάμα

Οι πρώτες 72 ώρες του Ομπάμα...
1) Το Γκουαντάναμο κλείνει. Απαγορεύονται τα βασανιστήρια ως ανακριτική μέθοδος. Κλείνουν οι φυλακές της CIA σε τρίτες χώρες.
2) Προωθείται στο Κογκρέσο η ψήφιση του νομοσχεδίου για την τόνωση της οικονομίας με δημόσιες επενδύσεις ύψους 825 δισ. δολαρίων
3) Κατάργηση των απαγορεύσεων Μπους για την επιστημονική έρευνα στα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα που θα βοηθήσει στη θεραπεία χιλιάδων αναπήρων.
4) Σαφής προτεραιότητα της διπλωματίας ένατι της στρατιωτικής ισχύος. Συμβολική επίσκεψη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
5) Προσπάθεια τήρησης ίσως αποστάσεων από Ισραήλ και Παλαιστινίους. Αναφέρθηκε στην "τραγική βία στη Γάζα και στο Νότιο Ισραήλ". Πρώτα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο και ύστερα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό! Άμεση και ενεργή παρέμβαση στο Μεσανατολικό με τον ορισμό ως ειδικού απεσταλμένου του Τζορτζ Μίτσελ, που πρωταγωνίστησε στην ειρήνευση της Βόρειας Ιρλανδίας.
6) Οριστική αποχώρηση των στρατευμάτων απ' το Ιράκ.
7) Καθιέρωση της αρχής της "ανοιχτής διακυβέρνησης". Καταργείται η πλήρης μυστικότητα των ενεργειών των υπουργείων, των κρατικών οργανισμών, ακόμα και του Λευκού Οίκου.
8) Περιορισμός των ετήσιων απολαβών των στελεχών του Λευκού Οίκου.
9) Σπάει ο ομφάλιος λώρος των στελεχών του Λευκού Οίκου με τα λόμπι. Απαγόρευση στις μεγάλες εταιρείες να προσλαμβάνουν πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους ως μέσο εξασφάλισης προσβάσεων στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια.
Οι τρεις πρώτες ημέρες του Ομπάμα στο Λευκό Οίκο αποτελούν πραγματικό κόλαφο για τη μίζερη, κομπλεξική ελληνική ψευδοαριστερά που όλα τα τσουβαλιάζει, όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει κάτω απ' το ισοπεδωτικό σταλινικό σύνθημα "όλοι ίδιοι είναι"!
Οι πρώτες ημέρες Ομπάμα αποτελούν και μια χρήσιμη πυξίδα για τον Γιώργο Παπανδρέου που θα κληθεί σύντομα να κυβερνήσει τη χώρα μας. Ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται μόνο κυβερνητική αλλαγή. Έχει άμεση ανάγκη ελπίδας, για να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη μας.
Ήδη, το 62% των Αμερικανών, μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, δηλώνει "γεμάτο ελπίδα"! Την ίδια ώρα το 75% των Ελλήνων δηλώνει "απελπισμένο"...

http://xeretismata.blogspot.com/2009/02/72.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άστεγη κοινωνική πολιτική

Γιώργος Μακράκης*   Το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα από την κατάθεση στη δημόσια διαβούλευση του σ/ν του Υπουργείου Εργασίας   «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» , πολλά ΜΜΕ δημοσιεύουν και επαναδημοσιεύουν με πηχυαίους τίτλους   «ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΟΑΕΔ » . Εντυπωσιακή παροχή! Ποια είναι, όμως, η αλήθεια;   Η αλήθεια είναι ότι κάποιες ελάχιστες στον αριθμό κατοικίες, θα δοθούν με περίπου άγνωστα κριτήρια, σε μη δικαιούχους. Οι κατοικίες αυτές αποτελούν στην ουσία ιδιοκτησία των δικαιούχων του τ. ΟΕΚ και τώρα γίνονται επικοινωνιακό τρόπαιο και εν δυνάμει ρουσφετολογική παροχή.

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Η πανδημία του κορονοϊού και η μισθωτή εργασία

Του Γιώργου Μακράκη, Προέδρου Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ https://www.alfavita.gr/koinonia/316068_i-pandimia-toy-koronoioy-kai-i-misthoti-ergasia Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού εισήλθαν στη ζωή των εργαζομένων νέες μορφές εργασίας. Εξ αποστάσεως εργασία, τηλεργασία, εκ περιτροπής εργασία. Η «βίαιη» και αναγκαία προσαρμογή των εργαζομένων και των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες μπορεί να πει κανείς ότι αποτελεί ένα θετικό βήμα, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες. Η εισαγωγή των νέων μορφών εργασίας στη ζωή των εργαζομένων είναι ίσως πρωτόγνωρη, ίσως αναγκαία και ίσως διαμορφώνει το μέλλον της εργασίας!