Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Ζήτημα των Οικολόγων…

Θετικά σχόλια εισέπραξε η κυβέρνηση του Γ.Α.Π. από την πλειοψηφία των πολιτών. Νέα πρόσωπα με όρεξη για δουλειά , ο σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση και ..φυσικά εκπλήξεις. Εκπλήξεις από τους αγαπημένους οικολόγους.
Εκπληξη προκάλεσε η πρόταση του Πρωθυπουργού στους οικολόγους πράσινους να αναλάβουν τον τομέα του Περιβάλλοντος. Μια πρόταση έκπληξη , μια θετική έκπληξη αφού το ΠΑΣΟΚ δεν προσέβλεπε σε κοινοβουλευτική συνεργασία και στήριξη (οι οικολόγοι δεν μπήκαν στη βουλή) ούτε σε κοινωνική διείσδυση στο χώρο των οικολόγων μιας και το ΠΑΣΟΚ εξασφάλισε μια μεγάλη κοινωνική νομιμοποίηση. Η άρνηση των οικολόγων να δεχτούν την ευθύνη των πολιτικών επιλογών για το περιβάλλον μας έδωσε το δικαίωμα να τους αμφισβητήσουμε ενώ παράλληλα στέρησε το δικό τους δικαίωμα, αυτό της αποκλειστικότητας του ενδιαφέροντος για το περιβάλλον.
Το ζήτημα τελικά δεν είναι τι λες αλλά τι κάνεις.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ξεκίνησε με πράξεις και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Το Κρητικό Ζήτημα

1η Δεκεμβρίου 1913... Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα... Aπό το http://sofoscrete.blogspot.com/ Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο. Και δεν εναντιώθηκε μόνο το 1830 η ευρωπαϊκή διπλωματία στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά πάντοτε όταν... οι Κρήτες επαναστατούσαν κατά της τ

Εν ευθυμία ο Νομάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, τελικά, ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του και την εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.