Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Νέος θα πει ν’ αλλάξεις τον κόσμο»


ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΥΓΓΕΛΑΚΗ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ
Αντιδήμαρχος Ηρακλείου και Υποψήφια Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Αυτές τις μέρες εκτός από την προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων και των υποψηφίων, που δοκιμάζονται, ομολογουμένως, μπροστά στη γενικευμένη δυσπιστία των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα, έχουμε κι έναν άλλο σκληρό, ασύγκριτα όμως πιο αγνό αγώνα: είναι η προετοιμασία των μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι ο αγώνας των μαθητών για μόρφωση και προκοπή.

Θέλω να πω σ’ αυτά τα παιδιά, στα παιδιά μας, καλή δύναμη, καλή επιτυχία! Σας λέω ότι τίποτα δεν χάθηκε ίσα ίσα, τώρα αρχίζουν όλα! Να δώσετε μέχρι τέλους τον αγώνα σας. Με πίστη και θάρρος. Με καρτερικότητα και αισιοδοξία. Μην ακούτε όσους βιάζονται να εξαργυρώσουν πολιτικά την απελπισία του κόσμου. Ούτε τους μοιρολάτρες και υπολογιστές, που το βάζουν στα πόδια όταν έρχονται τα δύσκολα. Και βέβαια, όχι τους επικίνδυνα αφελείς, που θεωρούν ότι μπορούν να φτιάξουν ως δια μαγείας τα πράγματα. Αλλά και όσους ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά πρόβλημα, καθώς «για όλα φταίει ο δικομματισμός», και μπορούμε να ξαναζήσουμε αμέριμνοι μια νέα περίοδο παχέων αγελάδων, αρκεί να ψηφίσουμε «αντιμνημονιακά» στις εκλογές.
Κλείστε επίσης τ’ αυτιά σας σε όσους προεξοφλούν ότι σε λίγα χρόνια δεν θα έχετε άλλη λύση παρά να μεταναστεύσετε. Εμείς …μένουμε Ελλάδα. Αλλά να είστε και αυστηροί σε όσους παραμένοντας αμετανόητα πιστοί στο πελατειακό παρελθόν τους, υπόσχονται «δουλειές με φούντες», αρκεί να τους ψηφίσετε. Γυρίστε τέλος την πλάτη σε όσους αδιαφορούν για το μέλλον σας και νοιάζονται μόνο για τις δικές τους επιδιώξεις.
Αναμφισβήτητα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αλλά το μέλλον της Ελλάδας είναι στα χέρια μας. Δεν ξεχνάμε ότι αντί οι εταίροι και σύμμαχοί μας να σταθούν δίπλα μας, όταν τους είχαμε ανάγκη, έσπευσαν να κερδοσκοπήσουν. Μας επέβαλαν δυσβάστακτους όρους, χωρίς να σεβαστούν την αρχή της κοινοτικής αλληλεγγύης αλλά και χωρίς να νοιαστούν για την ίδια την προοπτική της Ευρώπης, που κινδυνεύει να μετατραπεί σε ερείπια λόγω της βουλιμίας των τραπεζιτικών και παρασιτικών κύκλων. Εμείς, η μήτρα της Ευρώπης και το σύνορό της με έναν άλλο κόσμο νοιώθουμε καλύτερα την αξία του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Όμως η ευθύνη ανήκει πρωτίστως στο πολιτικό μας σύστημα και το πολιτικό μας προσωπικό, που δεν έκανε εγκαίρως ό,τι έπρεπε για να θωρακίσει τη χώρα μας, παρά τις πομφόλυγες Καραμανλή.
Όμως, έστω και με επώδυνους όρους, η Ελλάδα άντεξε, απέφυγε την πτώχευση. Κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο για να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα μας.. Να θέσουμε την αγορά στην υπηρεσία της δημοκρατίας. Να θεσπίσουμε το δημόσιο έλεγχο των τραπεζών για να υπηρετήσουν την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία. Να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας: τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες, τον πολιτιστικό μας πλούτο, τη φυσική ομορφιά, τους ενεργειακούς μας πόρους, τη στρατηγική μας θέση, το καλά εκπαιδευμένο και εξαιρετικά δημιουργικό επιστημονικό δυναμικό. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, τη μόρφωση, το φιλότιμο του λαού μας και ιδίως της νεολαίας μας, με στόχο την επαναθεμελίωση μιας άλλης κοινωνίας, καλύτερα οργανωμένης με κριτήριο την δικαιοσύνη και την αποτελεσματικότητα.
Για σκεφθείτε μια Ελλάδα με δυναμικό πρωτογενή τομέα, ποιοτικό τουρισμό 12 μήνες το χρόνο, ναυτιλία και διεθνείς πρωτιές στην έρευνα και την καινοτομία. Με ενεργειακή και διατροφική αυτάρκεια και ισχυρές διεθνείς συμμαχίες. Με δουλειά και ευκαιρίες για τους νέους και καλές συνθήκες ζωής για όλους. Με ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες. Με έλεγχο των εξοπλισμών και χωρίς ανάγκη δανεικών. Με εθνική αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια. Μοιάζει πολύ καλό για να’ ναι αληθινό; Κι όμως, η Ιστορία αποδεικνύει τις δυνατότητες της χώρας μας, που κατόρθωνε να αποσπάσει το διεθνή θαυμασμό, όποτε διέθετε εθνική ενότητα, πίστη στις δυνάμεις της και προσήλωση στο στόχο.
Στα παιδιά που διαβάζουν για να μπουν στο πανεπιστήμιο ή για να πάρουν το πτυχίο τους, στους νέους εργαζόμενους, που δύσκολα τα βγάζουν πέρα, στους άνεργους που αναζητούν μια θέση στον ήλιο, στους γονείς που ανησυχούν για τα παιδιά τους, σε όσους μοχθούν για ένα καλύτερο αύριο, επιτρέψτε μου να στείλω ένα μήνυμα: είμαι ρεαλίστρια και γι’ αυτό δεν σταματώ να ονειρεύομαι. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, χωρίς να φοβηθώ τίποτα και κανέναν, για να αλλάξουν τα πράγματα, για να μείνει η νέα γενιά στον τόπο μας, για να υπάρξει ελπίδα ξανά!
Νέος θα πει ν’ αλλάξεις τον κόσμο! Δώστε τον αγώνα σας. Δεν είστε μόνοι!










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Το Κρητικό Ζήτημα

1η Δεκεμβρίου 1913... Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα... Aπό το http://sofoscrete.blogspot.com/ Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο. Και δεν εναντιώθηκε μόνο το 1830 η ευρωπαϊκή διπλωματία στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά πάντοτε όταν... οι Κρήτες επαναστατούσαν κατά της τ

Ο εορτασμός των Φώτων και η Κυβέρνηση που μας τα αλλάζει...

  Η Κυβέρνηση αποφάσισε και οι Μητροπολίτες διαφώνησαν! Η εορτή των Φώτων και ο Αγιασμός των Υδάτων είναι μια σημαντική για τους πιστούς ημέρα. Η απαγόρευση της συμμετοχής των πιστών ήταν λογικό να προκαλέσει αντιδράσεις, τη στιγμή μάλιστα που η αντιμετωπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση είναι γεμάτη αντιφάσεις.   Η εκκλησία διαφώνησε. Έχει προφανώς το δικαίωμα της διαφωνίας! Διαφώνησε και   προχώρησε σε παραβίαση των εντολών της κυβέρνησης η οποία έκανε ’βαβά‘ τις εντολές της, όχι για χάριν της    Πίστης αλλά χάριν της εκλογικής δύναμης της εκκλησίας. Δύο ζητήματα αναδεικνύονται. Πρώτο ζήτημα,   η   υποκρισία της κυβέρνησης, η οποία βουλοπλέει ανάμεσα στο δήθεν φιλελευθερισμό και το σκοταδισμό. Δεύτερο ζήτημα, είναι η αδυναμία να γίνουμε σύγχρονο κράτος που θα σέβεται ειλικρινώς την Πίστη του καθενός αλλά δεν θα τη χρησιμοποιεί.   Όσον αφορά στην πανδημία, συνεχίζονται οι κυβερνητικές αντιφάσεις, οι κυβερνητικοί παραλογισμοί και οι κυβερνητικοί εκλεκτισμοί, σε μια ιδιαιτέρως κρίσι