Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ζήτημα του κουρέματος του "χρέους"

Το κούρεμα του «χρέους»


Δεν θα μιλήσω εδώ για τα αυτονόητα και τα χιλιοειπωμένα, θα μιλήσω για τα ευκόλως εννοούμενα, αυτά που παραλείπονται. Το πολιτικό σύστημα και η αναξιοπιστία του πολιτικού προσωπικού, η παραποίηση της αλήθειας, ο λαϊκισμός, η προβοκάτσια της κοινής λογικής αποτελούν τα αυτονόητα και χιλιοειπωμένα. Τα ευκόλως εννοούμενα, αυτά που παραλείπονται, είναι πάλι τα αυτονόητα και τα χιλιοειπωμένα. Είναι αυτά που τα ακούμε, τα ξανακούμε, τα κατανοούμε, και τελικά επαληθευόμαστε. Επαληθευόμαστε για όλα αυτά που υποψιαζόμαστε όταν ακούμε τα διαγγέλματα, αλλά λέμε, μπα, πρωθυπουργός είναι, έχει μια σοβαρότητα, ξέρει κάτι παραπάνω, δεν μπορεί να μας λέει πάλι ψέματα, δεν μπορεί για άλλη μια φορά να διαψεύσει τον εαυτό του.  Το κλίμα είναι σχεδόν πανηγυρικό για την Κυβέρνηση. Προσπαθούν, τουλάχιστον, να το παρουσιάσουν έτσι. Η κοινή λογική, η επιφανειακή λογική, είναι έτοιμη να συμφωνήσει, μας χάρισαν το χρέος, συναινετικά! Διήμερη εθνική γιορτή, ο Ράιχενμπαχ αγαπάει την Ελλάδα, οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. Ιστορικός συμβιβασμός. Αποφάσισαν να μας «κουρέψουν» το χρέος. Οι καταθέσεις (ποιες;) και τα ταμεία δεν κινδυνεύουν, δια στόματος του πρωθυπουργού. Όλα καλά; Όχι. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Τα νέα σκληρά μέτρα. Για τα μέτρα που θα ακολουθήσουν και δεν μας είπε κανείς, για τα μέτρα που θα ακολουθήσουν και δεν ρώτησε και κανείς. Λίγες εβδομάδες αργότερα, αφού έχουμε χορτάσει από το τσάμπα κούρεμα, θα έρθουν τα νέα σκληρά μέτρα, αυτά που θα οδηγήσουν χαμηλά, πολύ χαμηλά τον Έλληνα πολίτη και την κοινή λογική. Τα διλήμματα είναι γνωστά και ευκόλως εννοούμενα. Κι όμως, μέσα σ αυτά τα αυτονόητα, τα χιλιοειπωμένα και τα ευκόλως εννοούμενα, κατάφεραν πάλι να μας κουρέψουν το «χρέος». Το χρέος μας να σκεφτόμαστε ελεύθερα, να ονειρευόμαστε ελεύθερα, να ζούμε ελεύθερα.        

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
hey there zitima.blogspot.com blogger found your website via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramatically increase traffic to your site http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer affordable link building service free seo backlink service anchor text backlinks Take care. John
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Most powerful&cost effective SEO and website traffic service in world get up to 100’000 forum backlinks now!
Get incredible web traffic using superb backlink blast available. We can post your custom post up to 100’000 forums worldwide, get insane amount of backlinks and great targeted online web traffic in very short time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!!
Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website or blog will get instant traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks so your site will get targeted long term traffic from search engines. Order now:
backlinks

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το αποτύπωμα του ΟΑΕΔ

  6136 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο του 2021 από τον ΟΑΕΔ μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης. Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ επιχορηγούν μέχρι και το 100% του μισθού και των εισφορών, πράγμα που σημαίνει πως ο ΟΑΕΔ δίνει σχεδόν τσάμπα το εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματα. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 6137 θέσεων εργασίας για το Α τρίμηνο μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της εν δυνάμει μαζικής ανεργίας? Τα ποσοστά λένε καλύτερα την αλήθεια. Οι 6136 θέσεις εργασίας αποτελούν το 0,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων. Τον Μάρτιο του 2021 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στο 1εκ 144 χιλιάδες 791!!!

Το Κρητικό Ζήτημα

1η Δεκεμβρίου 1913... Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα... Aπό το http://sofoscrete.blogspot.com/ Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830. Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως ανάχωμα στην πάγια επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου, της καθόδου δηλαδή της Ρωσίας στη ζεστή θάλασσα, το Αιγαίο. Και δεν εναντιώθηκε μόνο το 1830 η ευρωπαϊκή διπλωματία στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά πάντοτε όταν... οι Κρήτες επαναστατούσαν κατά της τ

Εν ευθυμία ο Νομάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, τελικά, ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του και την εκκίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.